Museumschip de Buffel weer terug in Hellevoetsluis

Buffel-logo5 OKTOBER: MUSEUMSCHIP DE BUFFEL OP NAAR HELLEVOETSLUIS

Op zaterdag 5 oktober zal het museumschip De Buffel omstreeks 12.00 uur de haven van Hellevoetsluis binnen varen. Het schip zal verwelkomd worden met 11 kanonschoten vanaf het Zuidfront. Muziekvereniging Sempre Crescendo begeleidt De Buffel dan naar het Droogdok Jan Blanken waar zij in het Timmerdok haar tijdelijke ligplaats vindt, in afwachting van de realisatie van de museumkade. Het binnen brengen van De Buffel is een hele operatie die onder het toeziend oog van het Maritiem Museum en de dokmeester van Keppel Verolme zal verlopen samen met de medewerkers van Stichting Museumschip “De Buffel” en van het Droogdok Jan Blanken. Drie sleepboten zullen het schip de haven in loodsen waarna het door roeiers met lieren in het Timmerdok getrokken zal worden. In de weken erna zal er nog hard gewerkt moeten worden om De Buffel in gereedheid te brengen voor de officiële opening op 14 december.

Kom ook de Buffel welkom heten bij het Zuidfront of langs de kade. Beleef het mee hoe dit bijzondere schip, dat ooit als opleidingsschip voor matrozen heeft gediend, in Hellevoetsluis  terugkeert .

Het terrein van het Droogdok Jan Blanken zal in verband met de werkzaamheden en de veiligheid tot 16.00 uur gesloten zijn voor publiek. Vanaf 16.00 uur kunt in De Buffel in het  Timmerdok zien liggen. Uiteraard kunt u achter het hekwerk wel zien hoe deze werkzaamheden verlopen. De Buffel is nog niet toegankelijk. Op 14 december is de verwachte officiële opening.

Naar verwachting zal De Buffel om 12.00 uur in Hellevoetsluis aankomen. Uiteraard is de komst van De Buffel sterk weersafhankelijk. Het kan dus zijn dat de operatie verplaatst zal moeten worden naar een andere datum. Volgt u daarom de berichten via de website van De Buffel, www.debuffel.nl, Facebookpagina van de Buffel, op de Facebookpagina en de webiste van het Droogdok Jan Blanken, www.droogdok.nl en op de Facebookpagina en website van de gemeente Hellevoetsluis, www.hellevoetsluis.nl. Uw komst zien we met belangstelling tegemoet.

Stichting Museumschip “De Buffel”