Masterclass Vestingbouw

Vrienden en vriendinnen,

Graag nodigen wij u uit voor de masterclass vestingbouw ‘Alles wat je over vestingen wilde weten, maar nooit durfde te vragen’ op 18 januari aanstaande in de ruimte van Stichting Verdedigingswerken, Plein Fort Haerlem (in Kazerne Haerlem) te Hellevoetsluis.

Verpreiden onder uw vrijwilligers wordt op prijs gesteld.

In het kader van de Europese subsidie ‘Muren en Tuinen’ organiseren Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis en de gemeente Hellevoetsluis op zaterdag 18 januari aanstaande de masterclass vestingbouw. De masterclass is bestemd voor iedereen die betrokken is bij of die geïnteresseerd is in vestingwerken. Ook voor mensen die al meer weten van vestingwerken maar voor het geven van bijvoorbeeld rondleidingen of het maken van informatiebrochures meer kennis willen vergaren is deze masterclass geschikt.

Het programma is als volgt:

13.30 uur inloop

14.00 – 16.00 uur inleiding in de vestingbouw en aansluitend een wandeling door een deel van de vestingwerken

16.00 – 18.00 uur in dit deel wordt dieper ingegaan op de vestingbouw en worden tips en tricks gegeven voor het geven van rondleidingen

U kunt zich ook inschrijven voor alleen het eerste deel.

Deze masterclass wordt gegeven door Philippe Vandergothe.

Philippe Vandergothe (1961) komt uit de vestingstad Ieper, een van de partners van Hellevoetsluis in het Europese project ‘Muren en Tuinen’. Hij is zelfstandig consulent voor Europese zaken en erfgoedprojecten. Sinds 1990 is hij actief in het Ieperse Genootschap voor Geschiedenis en Vestingbouwkunde, eerst als uitgever van het mededelingenblad “de Omwalling”, daarna als vice-voorzitter. Hij heeft tientallen artikelen geschreven voor het tijdschrift, is auteur van “Ieper 1794, het einde van het Ancien Regime”en medeauteur van onder andere de “Gids voor Kids” (de Ieperse stadsgeschiedenis voor kinderen). Hij verzorgt ook rondleidingen door de Ieperse vestingen

De masterclass is gratis toegankelijk, maar u moet zich wel opgeven. Vermeld u svp ook of u beginner of gevorderde bent en of u alleen het eerste deel of de gehele masterclass volgt. Op www.fronttaal.info vindt u een opgaveformulier.

Wij hopen u op 18 januari te mogen begroeten.

Vriendelijke groeten,

www.fronttaal.info