Lezingen

Beste vrienden en vriendinnen,

Op donderdagavond 30 januari 2020 gaat Arie van den Ban weer van start met zijn lezingen. We gaan beginnen aan een nieuw seizoen van januari t/m mei 2020. Lees meer over deze lezingen in de omschrijvingen. De lezingen zullen op donderdagavond gehouden worden in gehoorzaal “De Cruyttoren” van Historyland aan de Ravenseweg 11c te Hellevoetsluis. De Cruyttoren” want de Stichting Historisch Genootschap “De Cruyttoren” blijft bestaan als organisatie die zich onder andere bezighoudt met bevorderen van historisch besef onder meer door het houden van lezingen. Het is een besloten organisatie waarvan iedereen “vriend” kan zijn. Daaraan zijn geen kosten verbonden. Ook de lezingen blijven gratis.

Wij stellen het wel op prijs als u donateur zou willen zijn van de Stichting Historyland. Dat kan vanaf € 45,- per jaar met dan het hele jaar door toegang tot het museum (zowel binnen als buiten). Voor de duidelijkheid we hebben dus twee stichtingen op de Ravenseweg. Als u vriend bent van Stichting Historisch Genootschap “De Cruyttoren” kunt u gratis lezingen bijwonen maar niet het museum bezoeken. Voor het Historyland hebben we dringend behoefte aan vrijwilligers voor diverse werkzaamheden in verschillende categorieën waaronder groenvoorzieningen, schoonmaak- en onderhoud werkzaamheden, verkoopwerkzaamheden, bedienen in de theetuin maar natuurlijk ook surveilleren of rondleidingen geven.

We hopen dat wij u naar genoegen te hebben ingelicht en zien u graag op onze lezingen in de gehoorzaal “De Cruyttoren” van Historyland. Daarom ons verzoek of u zo spoedig mogelijk door wilt geven bij welke lezingen u aanwezig zal zijn. Dit kunt u doen per email naar cruyttoren@historyland.nl , via de website www.decruyttoren.nl of door middel van bijgaand formulier te retourneren naar Ravenseweg 11c, 3223 LM Hellevoetsluis.

PROGRAMMA JANUARI T/M MEI 2020

Het wordt een uitgebreide lezingenreeks over o.a. het ontstaan van de aarde. Aan de hand van bijzonder filmmateriaal, een uitgebreide presentatie en fossielen uit het museum wordt het ontstaan van de aarde tot en met de 21e eeuw uitgebreid besproken. Historyland leent zich met al haar rekwisieten bij uitstek voor dit onderwerp. Geschiedenis is een grote hobby van Arie van den Ban en daar vertelt de historicus graag over. Ook ‘Voorne-Putten toen en nu’ zal aan bod komen. Zo worden er vooral oude foto’s en filmpjes van de dorpen en steden op het eiland getoond, ‘van toen en nu’. Mooi om te zien wat het contrast is en hoe het eiland zich ontwikkeld heeft van strandwallen tot nu. De lezingenreeks zal worden afgesloten met het onderwerp ‘wereldgeschiedenis’ wat mooi aansluit op het ontstaan van de aarde.

Ook heeft Arie van den Ban een gastspreker uitgenodigd, namelijk Klinklare Kunst zij komen een avond een lezing geven om over de geschiedenis van het muziekinstrument te spreken. Oftewel, een afwisselend en boeiend programma.