Lezingen

Beste vrienden en vriendinnen,

Wij wensen iedereen de allerbeste wensen voor 2018. De lezingen over de ‘De Oranjes’ worden hervat. Op donderdag 18 januari gaat Arie van den Ban weer verder met de lezingenreeks ‘De Oranjes’. We gaan beginnen aan een nieuw seizoen van januari t/m mei 2018 en we hebben weer interessante lezingen. Lees meer over deze lezingen in de omschrijvingen. De lezingen zullen op donderdagavond gehouden worden. De lezingen zullen worden gehouden in gehoorzaal “De Cruyttoren” van Historyland aan de Ravenseweg 11c te Hellevoetsluis. De Cruyttoren” want de Stichting Historisch Genootschap “De Cruyttoren” blijft bestaan als organisatie die zich onder andere bezighoudt met bevorderen van historisch besef onder meer door het houden van lezingen. Het is een besloten organisatie waarvan iedereen “vriend” kan zijn. Daaraan zijn geen kosten verbonden. Ook de lezingen blijven gratis.

Daarom ons verzoek of u zo spoedig mogelijk door wilt geven bij welke lezingen u aanwezig zal zijn. Dit kunt u doen via de website www.decruyttoren.nl (onder het kopje aanmelden voor lezing) of per telefoon (0181-744171 tijdens kantooruren van dinsdag t/m vrijdag) of door middel van bijgaand formulier te retourneren naar Ravenseweg 11c, 3223 LM Hellevoetsluis. Tot ziens bij de lezingen.

Met vriendelijke groet – Lisa en Arie

 

PROGRAMMA JANUARI T/M MEI 2018

Lezing: De Oranjes met PowerPointpresentatie door Drs. Arie van den Ban donderdagavond 18 en 25 januari, 1, 8, 15 en 22 februari, 8, 22 en 29 maart, 5, 12, 19 en 26 april, 10, 17 en 24 mei 2018.

In deze fase zullen de oranjekoningen en -koninginnen de revue passeren onder andere Willem III, Emma, Wilhelmina, Juliana, Beatrix en Willem-Alexander. Natuurlijk komen ook echtgenoten, echtgenotes en kinderen onder de aandacht. Vele bekende en minder bekende filmopnamen en foto’s zullen worden getoond, bijvoorbeeld het bezoek van Juliana aan Nieuw-Helvoet in 1957. De reeks zal eindigen met Maxima, maar niet nadat veel aandacht zal worden besteed aan de prinsen en prinsessen van Oranje en hun families.