Lezingen

Beste vrienden en vriendinnen,

Hartelijk dank voor uw interesse en betrokkenheid bij Stichting Historisch Genootschap “De Cruyttoren.” We hopen dat het goed met u gaat en dat u net zo enthousiast bent als wij om het nieuwe seizoen 2023-2024 in te luiden. Hierbij informeren wij u graag over ons nieuwe programma en de aankomende lezingen.

Net als in voorgaande jaren zullen onze lezingen plaatsvinden in Historyland, en zoals u gewend bent, blijven ze gratis toegankelijk voor iedereen. We zullen doorgaan met het verkennen van het boeiende onderwerp: Wereldgeschiedenis. Vorig jaar hebben we dit thema behandeld en dit seizoen gaan we verder waar we gebleven waren. We begonnen onze reis bij het ontstaan van de aarde, ongeveer 4,7 miljard jaar geleden, en hebben de evolutie van flora en fauna in het verre verleden, de tijd van de dinosaurussen, de opkomst van de eerste mens, de jager-verzamelaars in de prehistorie, de opkomst van de landbouw, de ontwikkeling van religies, steden, en beschavingen behandeld. Wij hebben de Egyptenaren, Sumeriërs, Grieken en Romeinen afgewerkt. Wij zullen op 2 november 2023 doorgaan. We waren aangekomen rond het jaar 700 en zullen onze reis vanaf dat punt verder vervolgen.

Ons nieuwe seizoen loopt van november 2023 tot april 2024. De lezingen zullen plaatsvinden op donderdagavonden in de serre van Historyland, gelegen aan de Ravenseweg 11c te Hellevoetsluis. Onze stichting blijft zich inzetten voor het bevorderen van historisch bewustzijn, onder andere door middel van deze lezingen. Onze organisatie staat open voor iedereen die geïnteresseerd is; u kunt eenvoudig “vriend” worden, zonder kosten. Bovendien blijven de lezingen kosteloos toegankelijk

We waarderen het zeer als u overweegt om donateur te worden van de Stichting Historyland door een jaarkaart te kopen voor slechts €49,95, waarmee u het hele jaar door toegang heeft tot het museum, zowel binnen als buiten. We willen benadrukken dat er twee stichtingen op de Ravenseweg actief zijn. Als  vriend van Stichting Historisch Genootschap “De Cruyttoren,” kunt u gratis onze lezingen bijwonen, maar heeft u geen toegang tot het museum.

We hopen dat deze informatie u van dienst is geweest, en we kijken ernaar uit u te verwelkomen op onze lezingen. Daarom vragen we u vriendelijk om ons zo spoedig mogelijk te laten weten welke lezingen u wilt bijwonen. U kunt dit doen via e-mail naar cruyttoren@historyland.nl, via onze website www.decruyttoren.nl, of door het bijgevoegde formulier terug te sturen naar Ravenseweg 11c, 3223 LM Hellevoetsluis. Namens Stichting Historisch Genootschap “De Cruyttoren” en Stichting Historyland, bedanken we u voor uw steun en kijken we uit naar een fascinerend nieuw seizoen vol geschiedenis en kennisdeling.

Met vriendelijke groet, Arie, Larissa en Lisa.